Tv-byggare förstörde hem

Den som står inför en renovering, bör fundera på att kanske ta saken i egna händer. Det är nämligen inte helt givet att en professionell hantverkare kan göra sitt jobb. Detta fick en familj som var med i ett TV3-program befara.

1435591-hammare-och-spik

Familjen Karlsson fick sitt kök renoverat av teamet i TV3-programmet ”Sveriges fulaste hem” och nu lever familjen med rasrisk i hemmet, skriver Aftonbladet. Det är nämligen innertaket som håller på att säcka ihop efter att teamet rivit en bärande vägg. Detta har lett till att övervåningen sjunkit med 2,5 centimeter och att man nu inte vågar vistas varken på övervåningen eller i köket.  Byggledaren som tog sig an projektet vill inte ta på sig ansvaret för haveriet och produktionsbolaget hänvisar till entreprenören.

Rätt verktyg för renoveringen

Att ett professionellt team av hantverkare som man lämnar sin renovering i händerna på, kan klanta till det på det här sättet, gör nog att de flesta känner att det kanske är bäst att ta renoveringen i egna händer. Det kan man absolut göra, om man har kunskapen, tiden och rätt verktyg. Vid en renovering kan det behövas en del verktyg som man inte har liggande hemma. Antingen kan man hyra dessa verktyg eller faktiskt köpa dem och sedan sälja vidare om de inte behövs längre. Köp bläster online, hyr skruvdragare billigt och investera i en bra verktygslåda, så är du på god väg. Viktigt när man köper verktyg och byggmaterial är att köpa rätt saker till rätt pris, skriver Svenska Dagbladet. För att hitta saker till det absolut bästa priset kan det vara bra att jämföra hos olika återförsäljare.

Planeringen är viktig

Förutom kunskap, rätt verktyg och tid, behöver man även ha förmågan att kunna planera för att få renoveringen att gå ihop. I Jnytt tipsar ett par byggare om att man måste sätta upp mål för sin renovering och bestämma sig för att börja på ett ställe för att sedan fortsätta med resten när man är klar. Om man renoverar tillsammans med någon annan, exempelvis sin partner, bör man på förhand se till att man har en bra relation. Renovering tär nämligen på vilken relation som helst och var relationen inte bra från början är risken stor att den fallerar.