Ta hjälp när hyresrätten blir bostadsrätt

Allt fler ombildar sina hyresrätter till bostadsrätter och bildar en förening. Trots att vissa inte är helt med på tåget så finns det faktiskt flera fördelar med att ombilda och istället äga sin bostad. Här får du mer info om varför det ger dig ekonomisk vinst i det långa loppet.

När du får chansen att äga din bostad som du tidigare hyrde kanske du backar först, men det finns enormt många fördelar att göra det. Du får bland annat köpa bostaden lite billigare och du säljer sedan garanterat med vinst en dag vilket gör att du gör dig en slant på din bostad och kan köpa en bättre senare. För mer information gå in på Interesta.se och läs om ombildningar. Som de skriver här:

”Vi är specialiserade inom ombildningar till bostadsrätter, rådgivning vid nyproduktion och ekonomisk förvaltning av bostadsrättsföreningar.” Läs mer hos Interesta.se.

Smartare att äga än att hyra

När du äger får du fler möjligheter att ändra i din bostad utan att hela tiden fråga fastighetsvärden. För större renoveringar kan föreningens godkännande krävas men i stort är det du som är boss. Detta gör att du kan sälja bostaden ännu dyrare i framtiden eftersom marknadsvärdet då går upp; köpare vill hellre köpa en fräsch bostadsrätt än en gammal som verkar lite sunkig vid visningen.

Ta hjälp av Interesta

Om du ska bli medlem i en ny förening eller är boende i en hyresrätt och står inför det faktum att den ska ombildas finns det flera fördelar att läsa mer på Interesta. Interesta är en ombildningskonsult som har bred koll på hela processen och vet vilka steg som ska tas. De ger även rådgivning till bostadsrättsföreningar.