Trädgårdsplattor för strukturen

När solen äntligen är tillbaka börjar gräset så smått återhämta sig från både torr föregående sommar och vinter. Lägg ut fina trädgårdsplattor i någon vacker natursten så kan du låta trädet bli en blommande äng som du kan vandra genom med dina bara fötter.

Vi har blivit fullkomligt galna i stigar i trädgårdar, och det verkar inte som vi är de enda. Trädgårdsplattor är mer populära än någonsin och innefattar allt från granit och sandsten i gula eller andra toner. Säkert är det många med ett eller annat barnminne från när vi hoppar längs stenarna, alldeles barfota och låter stigen slingra genom trädgården.

Trädgården kräver planering

Det är en hel vetenskap, det här med trädgårdsplanering. En del väljer att göra den riktigt grundlig och ritar upp en skiss där man ser trädgårdsplattorna slingra genom trädgården med fina mönster som skapar ordentlig struktur. För det här med struktur är verkligen A och O i en trädgårdplanering och det är just vad plattorna gör. De skapar nya rum, nya möjligheter. Så pass att man gärna vill skippa gräsklipparen och bara låta gräsmattan bli en sommaräng att vandra genom på ens plattor.

Lite inspiration tänkte vi ändå att du skulle få med dig innan du beställer hem dina egna trädgårdsplattor och stenar i naturmaterial! Vad sägs om den här texten som inspirerar till mödosam men värd trädgårdsplanering? Eller ta dig en åktur och åk runt i omskrivna trädgårdar som vinner priser för sin vackra blomning?

Här får du en bra guide till hur man lägger sten och det är bra om man är några stycken som kan göra det. Stenarna är inte precis viktlösa, om vi säger så! Lycka till med din trädgårdsplanering och lek nu med struktur, rum och fina stigar för barnen och dig att springa längs.