Bygg din egen pool

Visst ser det lite lyxigt ut att ha en egen pool i trädgården. Det behöver faktiskt inte vara så dyrt att skaffa pool. Du kan på ett enkelt och smidigt sätt bygga din egen pool i trädgården.

När du ska bygga en egen pool använder du en poolstomme från Svenska Badtunnor. Du har fyra olika storlekar att välja mellan och kan individualisera din pool med snygga trappsteg, trappa och andra utsmyckningar. Du bygger i thermopool som klarar det svenska klimatet och som håller vattnet varmt under lång tid. Gå in på Svenska Badtunnor för att bygga pool på ett smidigt sätt utan att behöva vara snickare.

Fördelar med egen pool

Det är mysigt att ha en pool med sköna utemöbler och grill i trädgården. Ett härligt ställe att umgås med familj och vänner på. Det blir en naturlig samlingsplats som skapar mycket gemenskap. Förutom att egen pool även höjer värdet på ditt hus.

Om du har barn är det väldigt skönt att de kan bada i poolen sommartid, istället för att du ska behöva åka till stranden hela tiden. Ni får lite charterkänsla hemma. Eftersom en pool är relativt stor kan barnen även lära sig att simma i er hemmabassäng.

• Lätt att bygga
• Barnen kan bada
• Ger värdeökning

Bygga pool

Det första som du behöver göra är att tänka igenom placeringen. Du kan både bygga en pool ovanför jord och nedanför jord. Eller både ock: om du har ett suterränghus. Det är vanlig att placera poolen inramad med ett eget trädäck, att du skapar en poolhörna i trädgården, eller att den blir en utbyggnad till altanen. När du ska placera poolen är det klokt om du också utgår från var du har vattenledningar. Förvisso kan du använda vattenslangen, men det vill du inte. Du behöver också tänka på säkerhetsrisken: som poolägare är du ansvarig för att säkerställa att inget barn trillar i poolen. Du behöver ha något slags staket kring poolen, altanen eller trädgården för att minimera risken för olyckor. Tråkigt, men nödvändigt. När du köper pool är det också smart att samtidigt köpa reningsverk. Så att vattnet är klart och fräscht att bada i.