3 tips inför flytten

Det är höst och den stora flyttmånaden är här. September är den månad då väldigt många flyttar till en ny bostad, antingen på grund av jobb eller skola, eller bara för att bo större eller för att bli sambos.

Att flytta till en ny bostad är nästan alltid väldigt roligt. Det är spännande när en väl bestämt sig för att flytta, när man letar lägenheter, när man är med i budgivningen och när man skriver på kontraktet. Det är kul. Det är kul när man packar ner sina saker, ordnar med flyttbolag, städar ut den gamla lägenheten. Det är kul att komma till den nya lägenheten för första gången. Det är kul att låsa upp dörren, att börja packa upp. Det är kul att flytta, men. Men det är också mycket att göra och ganska stressigt. Här kommer tre råd som underlättar för dig som ska flytta till en ny bostad.

  1. Var lugn. Det är stressigt att flytta. Det är mycket som ska ordnas och det är en stor förändring som kan kännas läskig, försök att ta ett djupt andetag när stressen blir för mycket och ta ett steg tillbaka. Är ni två som flyttar, om ni till exempel ska bli sambos, kan det lätt uppstå irritation just eftersom det är ett stort steg. Många tänker att det ska bli romantiskt och mysigt, men istället börjar ni bråka om vart ni ska ställa porslinet. Det är oftast bara stress som tvingar fram bråket. Läs gärna denna artikel från SVTom ni är två som ska bli en, där får ni expertråd till par som flyttar ihop.
  2. För att undvika en onödig kostnad efter flytten: städa ordentligt. Bäst är det att använda sig av en flyttfirma som städar och vet hur ett flyttstäd går till. Om du tror du kan göra det själv kan självklart testa, men det kan kosta dig dyrt om du inte får bort allt. I denna artikelskriver man om hur städavgiften kan kosta dig flera tusen kronor.
  3. Ska du köpa mycket nya möbler till lägenheten? Av två anledningar är det bra att avvakta med inköpet tills du faktiskt har flyttat. Främst:flytt (2)
    – Du vet än inte vad som kommer att passa, det vet du först när du bor i lägenheten. Köp en sak i taket och bygg på. Om du till exempel börjar med att köpa sängen till sovrummet kan du sedan efter köpet handla ett passande soffbord utan större stress. Det är även bra om du delar upp dina inköp rent ekonomiskt. Köper du från exempelvis Ikea när det kommer till sängen, kan du köpa soffbord på: http://confidentliving.se/produkter/mobler/bord/soffbord.
    – Det är även bra att avvakta med möbelinköpet eftersom många flyttfirmor faktiskt tar ganska dåligt hand om möblerna de flyttar, och ju mer som du måste flytta, desto dyrare kommer det att bli. Läs mer om hur du väljer en bra flyttfirma i denna artikel.

Ett sista tips, och säkerligen det viktigaste: är att trots stressen försöka njuta av flytten.