Sänk dina uppvärmningskostnader med en värmepump

Har du en hög uppvärmningskostnad för din bostad? Då kan det vara läge att se om det är lämpligt att byta värmesystem. Att byta värmesystem kan ge en stor ekonomisk vinning på sikt.

Att köpa en frånluftsvärmepump från e-klok.se kan vara en väldigt bra investering ur ett ekonomiskt perspektiv. Den kan nämligen göra att du minskar dina uppvärmningskostnader avsevärt, ibland kan till och med kostnaderna halveras. Det blir en rejäl ekonomisk vinst på några år. Frånluftsvärmepumpen är förutom den ekonomiska aspekten ett bra val ur klimatsynpunkt genom att du minskar din energiförbrukning.

En investering som kan löna sig på sikt

Young,Attractive,Woman,Using,Remote,Controller,For,Adjustment,Air,ConditionerHur mycket du kan spara genom att installera en frånluftsvärmepump beror till stor del på hur stort huset är, vart du bor i Sverige, hur planlösningen ser ut och vilken uppvärmning som du har i dagsläget. Öppen planlösning är oftast bättre. Det är såklart en större summa som ska ut från kontot när du ska köpa själva luftvärmepumpen men om resultatet blir optimalt är det en summa som snabbt sparas igen genom sänkta uppvärmningskostnader. På 10-15 år har du garanterat gått plus på den investeringen. Har din bostad ett generellt lågt energibehov blir lönsamheten större från en frånluftsvärmepump. Men misströsta inte för även om din bostad har ett högt energibehov kan stora energibesparingar göras. Hur stor kostnaden för värmepumpen blir totalt med installation beror på hur stor värmepumpen är och hur mycket arbete det krävs med installationen.

Faktorer som påverkar hur mycket du spara på att byta värmesystem:

  • Husets storlek
  • Vart du bor
  • Planlösningen i huset
  • Isolering

Åtgärder som hjälper för att minska kostnaderna ytterligare

Du kan själv göra några åtgärder för att kostnaderna för uppvärmningen ska gå ner. Genom att ha välisolerade väggar kan huset behålla värmen bättre. Att se över isoleringen kring fönsterna och dörrar är också bra att göra för där kan mycket varmluft släppas ut från huset och när det är kallt ute kommer mycket kall luft in som kyler ner inomhus. Tänk också på att inte möblera för element för då får värmen från elementet svårare att sprida sig.