Därför har valet av mäklare stor betydelse

För att du ska få det bästa möjliga priset för din bostad är valet av mäklare avgörande. Det är viktigt att du hittar en mäklare som du litar på. Var även tydlig med vilka önskemål och krav du har på försäljningen innan du gör ditt val.

När du planerar att sälja din bostad är det viktigt att allt går rätt till. En viktig del i hela säljprocessen är en mäklare. En bra mäklare kan kort sagt göra mycket för slutpriset. Det är av största betydelse att du hittar en mäklare som du känner tillit till och har förtroende för. Det är en fördel att hitta en mäklare tidigt i processen. Då kan ni lära känna varandra och bygga upp en bra relation. Om du är ute efter en professionell mäklare i toppklass ska du gå in på https://www.notar.se/ som har mäklarkontor på olika ställen i Sverige.

Tips inför mäklarvalet:

• Hitta en mäklare som har god lokalkännedom.
• Be om referenser.
• Lita på din magkänsla.
• Kontrollera att mäklaren har befogenheter att sälja bostäder.

Lokalkännedom kan vara avgörande

Att en mäklare har en gedigen områdeserfarenhet är av största vikt om du vill göra en lyckad affär och maxa försäljningen. En mäklare som har en bra lokalkännedom vet hur tidigare försäljningar har gått och kan då göra en bättre prisuppskattning för din bostad. Det är även lättare för en mäklare med god lokalkännedom att locka rätt spekulanter till visningarna.

Kontrollera alltid mäklaren

När du ska hitta den bästa mäklaren för dig är det en bra idé att göra en kontroll hos Fastighetsmäklarinspektionen och se att mäklaren finns registrerad där. Det finns tyvärr oseriösa mäklare på marknaden som säljer bostäder trots att anmälningar har gjorts till Fastighetsmäklarinspektionen.

Mäklarvalet ska kännas rätt

Det kan vara en fördel att prata med mäklaren som du har tänkt att anlita kring försäljningsprocessen för att få en bild av hur mäklaren tänker. Gå igenom allt från visning och budgivning till marknadsföring med den mäklare som du till slut väljer. En bra mäklare vet vad som krävs för att lyckas sälja en bostad. Det är en investering att anlita en riktigt bra mäklare.