Rätt lampor för hemmet

I dagens inlägg skriver vi om belysning och hur viktigt det är med rätt lampor för att få en mysig men även exklusiv känsla hemmavid – något som blir mer och mer populärt.

iStock_000005503940XSmallI Värmlands Folkblad kan vi läsa att Ikea under året enbart säljer led-lampor eftersom tekniken blir bättre och bättre samtidigt som designen följer med. Led-lampor är energisnåla och blir inte alls lika varma som glödlampor blev, så brandrisken finns inte alls på samma sätt och denna tekniska bedrift har revolutionerat armaturen och marknaden. I samma artikel kan vi läsa att man sparar cirka 85 procent av energin jämför om man använder en glödlampa, som också blir sådär olidligt varm.

Snygg lampa gör mycket

Men även fast man har en energisnål och miljömedveten lampa kan belysningen bli mysig och varm som vilken glödlampa som helst, vi vill ju ha snygga lampor – hemmagjorda eller införskaffade, som vi kan läsa om i en artikel i DN. För visst bryr vi oss mer och mer om våra hem och vill att dessa ska vara både vackra och hemtrevliga, med exklusiv inredning från Selected Pieces by Lindelöf går det att få båda delarna och mer därtill. Med allt från belysning till möbler och accessoarer.

Sedan kan det ibland vra svårt att få inspiration till hur en ska inreda hemma, med allt från färgval till konst på väggarna och mjuka mattor på golvtiljorna. Det är mycket som gör ett hem, en bra känsla till att börja med kanske. Sedan kan man med fördel gärna titta in olika inredningsbloggar och bildflöden på Pinterest eller kanske Instagram. Ofta kan man även köpa lampor och andra möbler, liksom konst och hushållsapparater second hand, via affärer och missionshjälp samt via återbruk – som man kan hitta lite varstans. Men sedan kan ingen förneka hur härligt det känns att köpa en ny och specifikt utvalt, lite exklusivare möbel – från säg Lindelöf.