Pool på uteplatsen

Något som verkligen gör uteplatsen till en plats där man vill vara är en pool. På sommardagarna kan man bada och ha det trevligt i den, för att på kvällen samlas runt den och grilla något gott.

188862-garden-pool-in-suburbs

I Helsingborgs dagblad kan man läsa att det är populärare än någonsin att ha pool, speciellt i Skåne. I Laröd i Helsingborgs kommun finns det till exempel kvarter där varenda villaägare har en pool. Enligt poolförsäljare har försäljningen gått upp med 30 procent i Helsingborg de senaste två åren och även Helsingborgs stad bekräftar att det är så. Varför det har blivit så populärt att ha pool tror man beror på att många fler gör saker hemma nu, som att grilla och bada. Den typ av familj som oftast väljer att bygga en pool är barnfamiljer.

Pool med perfekt placering

Att ha pool har alltså blivit riktigt populärt de senaste åren. Tillhör man en utav de familjer som funderar på att bygga pool, är det en hel del saker man måste ha i åtanke. Till att börja med kan det vara bra att sätta sig ner med papper och penna och placera ut poolen på tomten precis där man vill ha den. Den perfekta platsen är solig och vindskyddad. En sådan plats är både behaglig att bada på och den är mest energieffektiv. När man valt plats bör man kontrollera att det inte finns ledningar för vatten, telefon eller el i marken, tipsar Svenska Dagbladet. Något annat man måste kontrollera är om det behövs bygglov för poolen och det gör man hos byggnadsnämnden i kommunen. Sedan är det dags att leta efter en återförsäljare som kan leverera utrustningen till poolen och för att veta vilken utrustning som behövs kan man läsa allt om pooler från pahlen.se.

Skapa rumskänsla

När poolen väl är på plats gäller det att inreda runt den på ett bra sätt så att man skapar en plats som man kan vara på även om man inte badar. Detta kan man göra genom att inreda en stor matplats med stolar och bord, ett utekök med en grill och kanske en loungedel med sköna vilstolar. För att skapa en rumskänsla kring poolen kan man exempelvis bygga väggar runt och plantera några växter. Läs mer.