Säkerhetsdörr och grannsamverkan mot inbrott

Det är sommartider, det betyder semester, sol och sköna dagar. Men det innebär också fler inbrott. Hur skyddar du dig bäst?

 

Många inbrott sker i semestertider när bostäder står tomma medan ägarna är vid medelhavet, stugan eller någon annanstans. För bästa skydd till dig som har lägenhet är det smartast att skaffa en av Prodoors säkerhetsdörrar. Då blir det nästintill omöjligt för en tjuv att ta sig in genom trapphusets ytterdörr, något som gör att du kan lämna din lägenhet med alla ägodelar i tryggt förvar.

 

I en artikel i vn.se går det att läsa om hur tjuvarna inte tar semester bara för att du råkar göra det. I stället passar de på att snoka runt i kvarter och lägenhetshus för att känna efter om någon dörr är olåst eller lätt att bryta upp. Hela 51 000 hushåll råkade ut för inbrott förra året. För att slippa råka ut för inbrott finns det flera olika knep att ta till, på Polisens hemsida tipsas det om att tänka som en tjuv:

Inbrottsrisken är större på insynsskyddade tomter så tänk på att inte ha skymmande växter nära altandörr och fönster. Förstärk belysningen runt huset. Ha gärna utomhusbelysning som tänds med rörelsevakt, särskilt vid ytter- och altandörrar.

Källa: Polisen

 

Be grannen om hjälp när du är på semester

 

Grannsamverkan är det främsta skyddet mot inbrott och en enkel sak att göra är att be en granne ta in post och vattna blommor. Det gör att de som något ser konstigt ut, som om någon varit där. Om en person är och tar hand om dina blommor och tar in din post ser det även ut som om du är hemma, för en tjuv som spanar på din bostad. Läs mer goda tips här.