Öka värdet på rätt sätt

Exklusiva material, snygga persienner och rätt textilier är alla exempel på enkla saker som kan höja värdet på en bostad. När man vill att folk ska bli lockade till köp gäller det att tänka prydligt och rätt opersonligt, men ändå hemtrevligt.

mala-hus-ritning

I Café tipsar man om ett antal billiga knep som kan höja värdet på ens bostad och göra så att den blir lite snyggare. Ett av tipsen är exempelvis att byta ut alla fula handtag och beslag till snygga, som verkligen kan höja helhetsintrycket i rummet. Ett annat tips är att måla om badkaret eftersom ett ofräscht badkar sänder negativa signaler och får hela badrummet att framstå som ofräscht. Ytterligare ett tips som man delar med sig av är att byta ut gamla och omoderna aluminiumpersienner till snygga persienner i tyg eller trä. Fönster är nämligen viktiga för helhetskänslan i ett rum och ett par fula persienner sänker helhetsintrycket väldigt mycket. Därför kan en idé vara att besöka http://www.persiennkompaniet.se/ och titta på deras utbud av snygga och funktionella persienner.

För stylat hem irriterar

Att göra den här typen av ändringar gynnar både en själv och bostaden. Men det gäller också att inte överdriva när man fixar till bostaden för att få upp priset och värdet på den. Undersökningar visar nämligen att bostadsköpare ogillar bostäder som ser stylade ut och väljer bort dem när de ska köpa sin nya bostad. I Svenska Dagbladet skriver man att homestyling är det som irriterar köpare mest. Det är nämligen så att om man stylar för mycket försvinner lätt känslan av hemtrevnad och bostaden känns ofta krystad. Man bör alltså undvika att exempelvis ta bort sina möbler och ersätta dem med nya. Något annat man bör undvika är att göra olika stilleben i hemmet eftersom de bara ser onaturliga ut.

Styla på rätt sättmaklare-salja-bostad

Det finns dock en del stylingknep som man kan ta till för att istället få köpare mer intresserade när man bestämt sig för att sälja sin bostad. I Expressen har man samlat en rad bra tips från en inredningsdesigner som garanterat kommer göra så att köpfingrarna börjar klia hos personerna som kommer på visningen. Några utav tipsen kommer här:

  • Bänkskivan i köket eller badrummet byts med fördel ut från laminat till trä eller annat mer exklusivt material.
  • Pynta bostaden med växter, de behöver inte vara enormt vackra blomsterarrangemang, utan lite grönt här och där räcker gott.
  • Byt ut textilierna i bostaden till nya och fräscha i trendiga färger.
  • Ta inte bort dina möbler, men ta däremot bort små personliga prylar som gör det svårt för en ny person att tänka sig bo i bostaden.

Det gäller alltså att styla sitt hem med måtta och framförallt göra ändringar i bostaden som i första hand gynnar en själv när man ska fortsätta bo där. Sedan när man faktiskt ska sälja bostaden så är det bra att man lämnar utrymme för andra att tänka sig bo där och därför skala bort en del personlighet men ändå behålla känslan av hemtrevnad.