Årets trender inom golv

Allt inom inredning går i trender och så gör även golven. I år är det mörka golv som gäller, gärna i svart eller blått. Det är även modernt att ta tillbaka gamla klassiker och ha rustika och naturvänliga golv.

6529984--

I den här artikeln kan man läsa om årets trender när det kommer till golv och man skriver om att man ser övriga inredningstrender även i golven. Exempelvis ser man svarta golv, grafiskt svartvita golv och golv som har ruff yta med struktur. Andra färger som man ser i golvväg är himmels- och havsblått i flera olika nyanser. Golven får gärna vara i naturliga material och organiska former. Genom golven lyfter man helt enkelt in naturen i hemmet som är så trendigt just nu.

Gamla golvläggartraditioner

En annan trend inom golv är att de traditionella golvläggningarna är väldigt populära nu igen. Det handlar bland annat om fiskbensparkett som var modernt på 1800-talet och skeppargolv som tidigare funnits på båtar. Dessa typer av golvläggning har alltså börjat göras igen och det är många som efterfrågar dem. Det finns ett flertal olika firmor som kan fixa detta och i Stockholm finns exempelvis Parkettdesign som man kan läsa om här.

Passande golv för hemmet

När man ska välja golv gäller det dock att inte bara tänka på vad som är trendigt just nu. Man måste självklart också gå efter sin egen smak och tycke. Dessutom ska golvet passa in i hemmet. Golvet är ju trots allt basen som hemmet vilar på. Passar ett trägolv bäst in i huset så ska man välja det. Skulle ett stengolv se snyggare ut, kan man självklart köra på det istället. På op.se kan man läsa om att allt fler väljer cementplattor och att i skandinaviska hem brukar dessa golv oftast användas i hall, badrum och kök.