Inred extrarummet med praktiska möbler

Har du ett rum över i bostaden? Ett rum som å ena sidan inte riktigt används, samtidigt som du skulle kunna ha nytta av det. Inred rummet med sköna möbler som gör att du både kan använda det som ett bibliotek och gästrum. Ett snyggt rum som du vill relaxa och vara i.

Det är så onödigt att inte använda alla utrymmen fullt ut. Istället för att rummet bara står, fullt med kartonger och tvätt, så kan du inreda det som ett gäst- och vilorum. Med en snygg bäddsoffa, golvlampa och ett bord kan du få ett användbart och mysigt rum till både dig själv och dina besökare. Köp fina sittmöbler hos Reforma Sthlm som både har moderna möbler och vintagestil.

Sköna möbler

När du inreder rummet är det smart om du börjar med att tänka igenom på vilket sätt du vill använda utrymmet. Behöver du ett bibliotek för böcker och sköna lässtunder? Eller främst ett gästrum? Det är många som har ett gästrum som bara står. Varför inte inreda rummet för både gäster och avslappade stunder? Möblerna i rummet gör hela skillnaden. Satsa på ljusa soffor som alltid ser inbjudande ut, även i mindre rum. Måla eller tapetsera rummet i ljusa färger, särskilt om rummet är litet. Häng upp några fina tavlor eller rofyllda naturmotiv på väggarna. Huruvida du bara ska ha bäddsoffa eller både säng, fåtölj och soffa beror på rummet storlek och hur mycket besök som du brukar få.

Inred praktiskt

För att verkligen få ett rum som både är snyggt och praktisk bör du ta fram papper och penna och rita upp olika inredningsidéer. Först bör du tömma rummet helt och hållet. Sätt upp nya tapeter om det är nödvändigt. Sedan ställer du in möbler och saker som fyller en praktiskt funktion. Har du mycket böcker eller prylar kan det vara smart att ha en bokhylla som slukar mycket. Ställ in en skön säng och se till att du får plats med förvaringslådor under sängen. Med en soffa eller fåtölj samt ett litet bord för kaffekoppen har du både en egen läshörna, samtidigt som dina gäster har ett fint rum att sova i.