Ta hand om din fasad

Ofta bryr vi oss mest om hur det ser ut inuti våra fastigheter, men det är ett misstag. Fasaden är en viktig del av en byggnad och bör ses över med jämna mellanrum för att huset inte ska utsättas för skador.

Bild på arbetare som renoverar en fasadDet är dock ett ganska tidskrävande och tungt arbete att renovera en fasad på egen hand. Det gör att många skjuter på det, men det behöver du faktisk inte göra om du får bra hjälp. Hos https://fasadrenoveringstockholm.se/ kan du få kunnig hjälp med att renovera din fasad på ett fackmannamässigt sätt.

Hur ofta ska man renovera fasaden?

När är det dags att renovera fasaden? Givet är att den bör renoveras om den börjar se sliten ut, till exempel när sprickor uppstår eller när puts lossnar. Men det kan också vara bra att låta en fackman se över fasaden vart femte år ungefär. Du kan också välja att ändra utseendet på ditt hus med hjälp av renoveringen så att det blir ett konstverk i dina ögon. En fasadrenovering ger dig även möjlighet att tilläggsisolera. Så här säger Göran Werner som är specialist på energianvändning: ”Gör till exempel tilläggsisolering och fönsterbyten i samband med fasadrenovering då det finns byggnadsställningar på plats.”

Hur lång tid tar en fasadrenovering?

Hur lång tid renoveringen tar beror naturligtvis på hur stor din fastighet är och om den har omfattande skador eller inte. Du kan dock räkna med att arbetet tar ett antal veckor. Visst kan det kännas tråkigt att ha huset täckt av byggnadsställningar under en tid, men å andra sidan kommer du sedan kunna njuta av en snygg och hållbar fasad ännu längre. Dessutom ger en fasadrenovering dig mängder av möjligheter.