Inredningstrender för sovrum

Inredningstrender växlar över tiden men för sovrum är trenderna mer konstanta. Skälet till det är att sovrummet ska vara tillräckligt rogivande för en god natts sömn.

För att kunna sova bra krävs det ett mörkt, tyst och svalt rum. I sovrummet passar med andra ord dämpade, jordnära färger. Beige, grönt eller dova och mörka nyanser av blått skapar en avkopplande känsla. Färgstarka och uppiggande kulörer bör undvikas, liksom alltför ljusa nyanser. En bekväm säng är också viktigt. Lägg tid och pengar på att hitta en säng som du sover bra i. Du kan hitta Carpe Diem sängar på Sängvaruhuset till bra priser. En säng i bra kvalitet gör din sömn bättre eftersom den ger bra stöd för ryggen och följer kroppens konturer.

Sovrumstrender

Vilken färg väggarna i sovrummet har påverkar sömnen. Ett alltför ljust rum med starka kulörer i gult och rött gör att du blir pigg och får energi, vilket självklart inte är bra i ett sovrum. Sovrummet ska ge lugn och avkoppling. Tjocka gardiner och en mjuk matta dämpar ljud och en persienn eller en mörkläggningsgardin hjälper till att få rummet mörkt när det är dags att gå och lägga sig.

I sovrummet passar det att använda mörka färger. Mörka färger är just nu även trendiga i övriga rum även om den vita trenden fortfarande håller i sig. Om du har vita väggar och inte vill måla om fungerar det bra att istället byta ut överkast, kuddar och gardiner för att uppnå den dämpade färgskalan.

Att inreda med en sänggavel är populärt just nu, liksom växter. Om du inte vill ha växter som kräver vattning och regelbunden omplantering går det lika bra med torkade växter. En stor vas med vackra kvistar och torkade blommor ger ett harmoniskt intryck i sovrummet. Att ha mycket textilier i form av kuddar och plädar är också trendigt och gör sovrummet ombonat och mysigt. Du kommer att längta efter att krypa ner i sängen!