Så kan du byta markisväv billigare

Markiser är inte bara praktiska då de även kan ge fasaden extra dekoration med rätt färg och design för att matcha resten av stilen. Vilken markisväv som passar beror till stor del på stilen för dem som bor i hemmet, men det kan vara en bra idé att följa stilen på fastigheten eller åtminstone ha den i åtanke när ni väljer. Men som med det mesta här i livet, kan markisväven också behöva bytas ut av olika anledningar.

https://nordisktextil.se/sv/categories/markisvav hittar du markisvävar i metervara i många olika färger, till ett lågt pris som ändå inte kompromissar med kvaliteten. Det är smidigt att köpa markisväv online då du har ett stort utbud att välja bland och slipper åka iväg till en specialiserad textilbutik, vilket det dessvärre inte finns så många av nuförtiden. Dessutom kan du beställa tygprov för att själv se hur tyget ser ut i verkligheten, och känna på kvaliteten.

Hitta rätt markisväv för ditt boende

Om du redan har en markis och tyget har gått sönder och du inte vet hur du lagar textiler kanske du vill hitta en liknande markisväv. Har du däremot målat om och vill uppgradera för att matcha den nya färgen, kan du fundera över hur mycket du vill att markisen ska bryta av från resten av fasaden samt om du vill ha en mönstrad eller enfärgad textil. Genom att beställa markisväv i metervara kan du spara pengar på att själv sy dina markisvävar, jämfört med om du köper färdiga sådana. Se till att kolla upp nuvarande mått samt vilka tillbehör som kan behövas, så att beställningen blir rätt.

Glöm inte att sköta om markisen

När du väl hittat rätt markisväv vill du säkert undvika att behöva byta ut den snart igen. Även när du har en markis och markisväv av bra kvalitet, behöver du sköta om den. Utöver rengöring ska t.ex. markisen vara ihoprullad om det blåser mycket, och passa dig för mögel genom att sköta om markisen ordentligt när den blivit blöt.