Kökets hösttrender

Köket är en enormt viktigt del i våra hem, mycket tid tillbringas här varje dag. Det är ett rum som vi ska trivas i och få utlopp för vår kreativitet i matväg. Trender kommer och går, men något som alltid står i centrum är att köket är funktionellt.

svenskt-kök

Inredningsmässan Formex har just varit och det var många som besökte årets mässa. På mässan kunde man se många trendspaningar inför hösten och nästa år, samt nya och vackra designer. Vill du veta mer om mässan kan du läsa en bra sammanfattning här av Trendenser.se.

Vi svenskar är ofta väldigt måna om att inreda våra hem så att vi ska trivas. Hemmets hjärta är ofta köket och vi tillbringar många timmar i detta rum med både familj och vänner. Även om man inte kan renovera köket hela tiden så kan man med hjälp av enkla medel följa trender i färgval och material. Vad det gäller kökstrender på vitvaror och skåpluckor finns det inte riktigt något som är inne idag eller imorgon. Det gäller mer att hitta en personlig touch på det och därefter kan man ändra småsaker för att piffa till det då och då.

Står du inför en renovering och letar inspiration kan du hitta många olika köksstilar på Houzz.se.

Färger och material

Nu när hösten närmar sig går vi ifrån sommarens ljusa färger. Nu är det mörkare toner som gäller, såsom vinrött, grönt, mörkblått, mörklila, grått, mörk orange och silver. Vad gäller material är det mörka träslag som är trenden för hösten. Expressen har listat de senaste inom färgval och material. För att göra ditt kök trendigt i höst kan du enkelt byta ut gardiner, handdukar, kuddar och dukar. För den som vågar sig på lite mörkare tallrikar och porslin så är det helt rätt, våga testa! För att få in lite mörkare träslag kan man enkelt köpa en snygg skärbräda som även kan fungera som inredningsdetalj.

Möbler

Större möbler som bord, stolar och lampor är viktigt att man trivs med. Det är möbler som man inte kan byta ut var och varann månad. Därför är det bra att hitta ett som passar för just dig och dina behov. Idag finns det enorma utbud av olika stilar och storlekar. Att ha ett matbord som är skönt att sitta vid tycker vi är a och o. Tack vare att butiker ofta har e-handel kan man enkelt köpa matbord online idag. Har man ingen bil är det perfekt att kunna beställa större möbler online och få det levererat till dörren. Det underlättar väldigt mycket.