Skadedjur hemma?

Är det något som ökar i Sverige förutom långsprötade silverfisk och vägglöss är det kackerlackor. Detta är ett fruktat skadedjur över hela världen. Hur blir du av med kackerlackor?

 

Har du problem med silverfisk, mal eller kanske pälsängrar hemma? Då är det kanske dags för ett köpa av malkulor eller doftblock i rödcederträd, silverfiskfällor och rödcederolja på https://skadedjursbutiken.se/.

 

Cederträblock

Cederträblock från Skadedjursbutiken.se

Allt fler kackerlackor har dessutom börjat leta sig upp i Sverige, tidigare mest ett problem för länder på varmare breddgrader. Men nej, nu finns det här uppe i nord också. Bland annat på Mall of Scandinavia. I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om hur flera restauranger har fått stänga efter en kackerlacksinvasion. Det kan till och med vara så illa att kackerlackor sprider smittor som gör människor sjuka, det gör att dessa dessvärre tåliga skadedjur måste bekämpas med alla medel. I flera restauranger på Mall of Scandinavia hittades spår av kackerlackor, både i fällor men också ute i köken. Enligt restauranginnehavarna har de haft problemen i flera månader och ohyran har kunnat sprida sig ohämmat. Nu har de gjort en omfattande sanering av lokalerna och rengjort ordentligt med bekämpningsmedel, men det är inte så lätt att bli av med problemen över en natt. Det räcker med att en befruktad hona lägger ett ägg för att spridningen ska vara igång igen, och arten tysk kackerlacka har en äggcykel på omkring en månad.

Bli av med ohyra och skadedjur

Men hur blir du själv av med kackerlackor hemma? Jo, bland annat genom att försöka hitta deras bo och använda sig av bete blandat med gift, och lägga detta nära boet. När kackerlackor tar med sig maten till boet dör den del som är där. Giftet kan vara en del pulveriserad borsyra med vitt mjöl och socker. De sistnämnda ingredienserna lockar insekterna och borsyran dödar dem. Ganska effektivt med andra ord. Men annars kan du blanda tvål och vatten i en sprayflaska och spruta på vuxna kackarlackor, det dödar även det. Mer om detta och fler tips kan du bland annat få här och här. Ge inte upp när det kommer till detta, även om det kan kännas som det bara kommer fler och fler. Tillslut lyckas du bli av med ohyra i ditt hem.