Tips vid bostadsförsäljning

Den som går i tankarna om att sälja sin bostad, funderar förmodligen även på vilken mäklare som ska sälja den. Att anlita en mäklare är nämligen den rätta vägen att gå om man vill få ut det mesta av sin lägenhet. Mäklarna har en del ess i rockärmen som kan få bostaden att stiga i pris.

452178-home-and-stacks-of-money-isolated (1)

I Göteborgs-Posten kan man läsa om att filmstjärnan Sarah Jessica Parkers bostad i New York sålts efter att ha varit till salu i över två år utan resultat. Affären gick igenom när Parker anlitade den svenska mäklaren Fredrik Eklund. Det han gjorde för att sälja lägenheten var bland annat att styla om den med nya möbler och att marknadsföra den flitigt i amerikansk press. Utgångspriset för lägenheten låg på skyhöga 156 miljoner kronor men Eklund lyckades sälja den ännu dyrare – nämligen för 190 miljoner kronor.

Mäklaren har bra knep

Den här nyheten är ett klart exempel på att man faktiskt kan få en bostad som varit knepig att sälja, såld med hjälp av rätt mäklare. Det är inte alla som har råd att anlita en stjärnmäklare när de ska sälja sin bostad, men det finns många bra mäklare i Sverige som gärna hjälper till vid försäljning. En mäklarbyrå som är väldigt betrodd och som har många nöjda kunder är Mäklarhuset Stockholm. Mäklarhuset har även verksamhet på flera andra orter i landet. Med hjälp av mäklarens långa erfarenhet och kunskaper inom branschen kan man fixa sin bostad för att få ut det mesta av den. De ledord som många mäklare har när de ska sälja en bostad är avskalat och rent. En första åtgärd som man kan ta tag i inför en visning är att ta bort familjefotografier och rensa bland elektroniken. De som kommer på visningen vill känna att de kommer till ett hem, men det ska inte kännas som någon annans hem där man får svårt att föreställa sig att bo. Läs mer.

Skapa rymd och luft 60499-sold-house-sign (1)

Något annat som man kan fokusera på vid försäljning för att skapa intresse hos spekulanterna är en sparsam möblering och rätt ljussättning, tipsar SvD. Ofta är det nämligen så att bostaden är övermöblerad och då måste det rensas ut för att ge ett rymligt och luftigt intryck. Både visningen kommer att bli bättre för att spekulanter blir mer övertygade, och bilderna på hemmet blir mer lockande och talande. När det gäller att göra lite större förändringar i hemmet inför visning, bör man verkligen tänka efter innan. Det kan faktiskt räcka med att göra en upputsning av golv och väggar inför visningen. Det är inte alltid nödvändigt med en totalrenovering och man bör alltid renovera för sin egen skull och inte för köparens. Men precis som det finns dessa saker som är bra att göra inför försäljningen, finns det även en del mindre bra saker att göra inför visning.

  • Att fokusera för mycket på möbleringen.
  • Att glömma ljussättningen, som faktiskt är väldigt viktig även vid dagsljus.
  • Att börja efter visningen med förändringar som man ändå har velat göra.